F1 HELG

Under en Formel 1 helg hinner man se, uppleva och göra mycket. Utöver Formel 1 så bor man oftast i en trevlig stad som t ex Barcelona, Nice, Budapest, Milano mm som har en del sevärdheter att besöka. Den första F1 tävlingen i Europa körs i Spanien i maj och den sista körs i Milano i september. Ute på F1 arenan är det långa dagar med olika evenemang som GP2, Porsche Mobil Supercup och självfallet Formel 1 mm. I våra F1 biljetter ingår även inträde till alla evenemang. Här finns det mesta att köpa för att klara sig igenom dagarna. Mat, dryck, glass, tilltugg, F1 prylar mm. Räkna med att de flesta supportrarna har antingen flaggor, tröjor, kepsar eller andra prylar för att visa sitt stöd till sin favorit.

F1 helgen börjar redan på oftast på torsdagen egentligen då det är pit lane walk där man får gå runt i de olika depåerna, ta närbilder på Formel 1 förarna, få autograf mm. Det är dock inte alla arenor som öppnar detta för allmänheten. På fredagen är det träning där förarna ska ”köra in sig” i banan och försöka justera bilen för att få de bästa förhållandena till F1 tävlingen som äger rum på söndagen. Lördagen börjar med en mer seriös träning och sedan är det kval som delas upp i 3 omgångar. Qualifying 1, 2 & 3 pågår i ca 1 timme och körs med 5 minuters paus emellan. Här kvalar man för att se vem som ska stå i pole position (1:a) på söndagens tävling samt 2:a, 3:a osv.

Söndagens F1 tävling börjar med ett formationsvarv som för att värma upp bilen och för att se att inget är fel på banan osv. Sedan ställer man upp sig på den position som man kvalade sig till på lördagens kval. Ett Formel 1 lopp får endast vara max 2 timmar eller vara max 300 km långt totalt sett över alla varv. När loppet är slut får man oftast tillträda banan och stå framför prispallen för att delta när prisutdelningen sker. Har man tur får även på sig en skvätt champagne.