F1 BILAR

Här listar vi alla F1 bilar & stall som tävlar i Formel 1 säsongen 2015. Nu kan du hålla koll på vad det är för bil som kör förbi din läktare och vad de är för bilmärke. Alla stall får ha max 2 bilar var som kör i samma tävling. Som det ser ut i dagsläget är det 11 olika stall och totalt 22 Formel 1 bilar. Vissa bilar byggs för att vara snabbast i kurvor, andra är byggda för att vara snabbast på raksträckor. Hittar man en balans att bli snabbast både i kurvor och i raksträckor har man störst chans att vinna F1 titeln. Utöver detta är det också väldigt viktigt vilken typ av däck man använder, hur ofta man väljer att gå in i depån för att fylla på bränsle, däckbyte och övrig kontroll som bör göras minst 2 gånger per tävling.

Självklart gäller det även att inte få problem med bilen, hålla sig på banan eller inte göra något otillåtet som t.ex. blockering, kollision, köra om på gul flagg m.m. som gör att man får straff. Straffet resulterar i att antingen köra igenom depån enligt hastighetsbestämmelser eller stanna där i 10 sekunder innan man får köra vidare eller nedflyttning av startplatser till kommande tävling m.m.

F1 bilarna som tillverkas av kolfiberkompositer, titanlegeringar m.m. måste väga minst 640 kg inklusive vatten, olja, bränsle och förare. Innan F1 bilen får ställas ut för tävling måste de gå igenom några test för att uppfylla vissa säkerhetskrav som FIA (Internationella Bilsportförbundet) har beslutat.

 

 

RED BULL RACING

RED BULL RACING

MERCEDES

MERCEDES

FERRARI

FERRARI

LOTUS

LOTUS

MCLAREN MERCEDES

MCLAREN MERCEDES

FORCE INDIA

FORCE INDIA

SAUBER

SAUBER

TORO ROSSO

TORO ROSSO

WILLIAMS

WILLIAMS

MARUSSIA

MARUSSIA

CATERHAM

CATERHAM